Preguntes freqüents

Pel que fa a límit de pes: entre 30 i 100 quilos
Pel que fa a edat: des de 4 fins a 80 anys. Els menors d’edat han de tenir autorització dels seus pares.

Els pilots de Alsnúvols tenen totes les acreditacions possibles de l’Escola Catalana de l’esport de la Generalitat de Catalunya i la Federació Aèria Catalana, i a més tenen una llarga experiència com a pilots biplaça, monoplaça i instructors que han ensenyat a volar amb seguretat a centenars d’alumnes.

La vall d’Àger per la seva configuració geogràfica d’est a oest té unes condicions ideals per al vol lliure.
La serra del Montsec, situada a la comarca de la Noguera, província de Lleida, per la seva orientació, té les característiques òptimes per a la generació de corrents tèrmiques i dinàmiques ideals per al vol. A més posseeix un accés immillorable per carretera asfaltada fins al mateix enlairament, equipat amb un ampli aparcament per a vehicles. Els innombrables camps d’Àger ens ofereixen multitud d’aterratges amplis i segurs. Tot això fa d’aquesta zona la millor de Catalunya i una de les millors del món per al vol en parapent i ala delta, i així ha estat reconeguda internacionalment.

El vertigen no afecta durant el vol, ja que totes les referències estan molt lluny de nosaltres, i a més, anem asseguts, amb la qual cosa la sensació de vertigen no existeix.

Teniu diverses opcions en la durada del vol.
Per poder estar més temps volant el pilot aprofitarà les ascendències tèrmiques i dinàmiques.
En general els vols en parapent biplaça no solen durar més de mitja hora, ja que els passatgers que no estan acostumats als moviments propis en l’aire corren el risc de marejar-se.

  • La primera i fonamental: el sentit comú.
  • Estem volant amb passatgers, els marges de seguretat que adoptem són molt més amplis que quan volem nosaltres sols. Mai volarem en condicions meteorològiques que no siguem capaços de dominar amb desimboltura.
  • Els nostres equips són moderns, es canvien sistemàticament cada 2 o 3 temporades, d’aquesta manera sempre tenim equips en perfecte estat i amb les millors prestacions del mercat.
    El material es revisa periòdicament.
  • Paracaigudes d’emergència. Tots els nostres equips porten incorporat un paracaigudes d’emergència. En cas que tot anés malament, sempre hi ha una segona oportunitat, però tranquils, fins avui mai no ens ha fet falta.

Els instructors mai van a sobrepassar els límits de seguretat, ni en els cursos de l’escola, ni en els vols biplaça, de manera que en aquests casos i fins i tot en el mateix enlairament ens reservem el dret a cancel·lar l’activitat, sempre pensant en la seguretat de les persones que han confiat en nosaltres, tant per aprendre, com per gaudir d’aquesta experiència meravellosa que és volar.