Parapent a Catalunya

Tenim la base d’operacions a la vall d’Àger, situat a Lleida, la millor zona de vol lliure de parapent a Catalunya.

Àger i el Montsec és una zona reconeguda per la Federació Aèria Catalana com a zona de vol lliure, tant de parapent com d’ala delta, des dels inicis, perquè reuneix una sèrie de condicions que la fan adient per la pràctica d’aquests esports. Sobretot per la realització de cursos de formació i vols biplaça.

Àger com a zona de vol de parapent a Catalunya és reconeguda internacionalment degut a que es fan campionats de vol periòdicament, tant de caire nacional com internacional.

Molts pilots d’arreu del món venen a practicar el parapent i l’ala delta a Àger, degut a les bones condicions de vol durant gairebé tot l’any.

La vall té una orientació Est-Oest, quedant la vessant del Montsec cap al sud, la qual cosa genera unes possibilitats de vol dinàmic fantàstiques. Les condicions tèrmiques són especialment favorables al migdia.

La zona d’Àger dosposa de diverses zones d’enlairament, a les quals s’hi pot accedir amb qualsevol cotxe, perquè és una pista que està asfaltada en gairebé tot el recorregut. No hi ha cables elèctrics, ni molins de vent, ni arbres alts al voltant dels enlairaments, fet que facilita molt els enlairaments.

Els aterratges també són molt grans, fàcils, sense obstacles perquè a la vall d’Àger es cultiven principalment cereals, no hi han arbres alts, ni barrancs i pràcticament no hi ha cap línia elèctrica.

Durant el vol podràs veure el Montsec, el congost de Mont-Rebei, els pantans de Canelles i Camarasa, així com espectaculars vistes del Pirineu català i aragonès.

Àger és una zona on es pot volar molts dies l’any. Això fa que, juntament amb les inigualables vistes durant el vol, justifiqui el desplaçament fins aquí per tal de realitzar aquesta experiència única que es volar: una experiència que recordaràs per sempre, sentir el món als teus peus, el vent a la cara, la llibertat de volar, i amb una mica de sort podràs compartir el cel amb els voltors i les àguiles que ocasionalment veiem volar amb nosaltres per compartir les ascendències tèrmiques.

Vine i gaudeix d’una de les millors zones de parapent a Catalunya i arreu del món!

Volant amb Voltors (Catalunya)

Vistes de la Vall d’Àger (Catalunya)