Àger i el Montsec

La Vall d’Àger es troba enmig de les estribacions de la serra del Montsec, que és la clàssica serralada pre-pirinenca, orientada d’Est a Oest. L’erosió dels rius Noguera Ribagorçana i Noguera Pallaresa, han donat lloc als congosts de Terradets i de Mont-rebei, límit entre Catalunya i Aragó, que la divideixen en tres zones: El Montsec de Rúbies, El Montsec d’Ares i el Montsec de l’Estall.
Ens trobem davant d’una zona de vol excepcional per la pràctica del Vol Lliure.

Existeixen diversos envols i aterratges que ens permeten volar en diferentes orientacions de vent.
Els accessos als envols i aterratges estan senyalitzats mitjançant cartells a la pista de pujada, que està asfaltada fins coll d’Ares, fent molt fàcil l’accés, inclòs la primera vegada.
Amb una tradició de vol lliure de 30 anys, a la zona s’ha organitzat campionats nacionals i internacionals, especialment el Campionat del Món d’ala delta el 1995, donant una projecció internacional que fa que la zona sigui freqüentada per voladors de tot el món.

ESCOLA DE VOL

El lloc de trobada, situat en el carrer principal del poble d’Àger, en carrer la font, nº5. A part de magatzem per als equips, s’utilitza com aula per a les classes teòriques, visionat de vídeos i podem regular-nos els arnesos i plegar els paracaigudes d’emergència.